• Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides

 
Nieuws van de Nieuwe Kompanie

"Promotie in de soep" was een absolute voltreffer.  We mochten 385 gasten ontvangen waarvan achteraf alleen maar lovende kritieken mochten ontvangen .Met onze dank ook voor de schitterende manier waarop Linda Swinnen de rol van Miranda Van Hoof overnam, en de prestatie van ons nieuwste lid: Axelle Deckers .Voor haar was het de allereerste maal dat ze optrad, en ze heeft dat met glans en veel bijval waar gemakt. Proficiat !

Op naar onze voorjaarsproductie nu . Het wordt : "Bedrieger bedrogen ", de productie die we moesten afblazen toen Corona zich te veel kwam moeien . 

De juiste data geven we u per aparte mail nog door ! Tot dan !

  

Af en toe is er helaas ook droevig nieuws.

De moeder van één van onze actrices, Miranda Van hoof ,is helaas overleden . We wensen haar veel moed en sterkte toe in deze-voor haar- zware periode. Het is dan ook volledig begrijpelijk dat ze haar rol helaas heeft moeten teruggeven . Gelukkig vonden we mevrouw Linda Swinnen bereid om de rol over te nemen . We zijn ervan overtuigd dat ook zij een glansrijke vertolking van haar personage zal neerzetten 

Om het druwerk nog aan te passen is het nu te laat. We wilden het nieuws u dan ook langs deze weg kenbaar maken 

  

En jawel.... de zaal "Zilverheem heeft ons alles gebracht wat we ervan verwacht hadden . Ook ons publiek voelde zich direct "thuis" en dat is het belangrijkste .

Overigens was het "Monologenfestival" een voltreffer . De De  complimenten die we achteraf mochten ontvangen deden ons deugd .En nu : op naar onze najaarsproductie : "Promotie in de soep " Een hilarische komedie "met pit"van ons schrijversduo: Maggy Cuppens en Alex

Onze reservatiepagina staat open ! En er hebben al heel wat vaste klanten geboekt. Wacht niet te lang met boeken, de capaciteit van de zaal is beperkt tot 80 man !

26/07

Ondertussen is de laatste hand gelegd aan de tekst van onze nieuwste creatie, namelijk de komedie " Promotie in de soep"

Half augustus starten de repetities ; het is de eerste keer dat we een echte komedie programmeren. We hopen alvast dat we uw verwachtingen , nml een avondje lachen, zullen inlossen .Ik durf zelfs meer zeggen : We hopen het niet alleen, we denken het ! We gaan er in ieder geval hard aan werken !

Het decor is alvast uitgetekend op basis van de -voor ons- nieuwe  afmetingen van het podium, 

En... september, de maand van onze "monologen" komt met rasse schreden dichterbij.

Ga vlug naar onze reservatiepagina en reserveer uw plaatsen ! Er zijn al heel wat vroege boekingen binnen !

18/06/22: Kijk even in de rubriek "programmatie"- U vindt daar het laatste nieuws- heet van de naald!

Het is dan toch nog gelukt!

Corona had net op tijd plaats gemaakt om ons toe te laten alsnog een voorjaarsproductie te brengen. Het werd wel niet "Bedrieger bedrogen". Nee, Sommige actrices die daarvoor -najaar '21- beschikbaar waren moesten forfait geven voor dit voorjaar. 

Maggy en ik schreven dan maar: "Hullep, mijn man is een bullebak". En dat werd een succes!! We mochten 430 toeschouwers ontvangen, die ons tevreden en vol lof "Tot de volgende" hebben toegewenst.

En aan die volgende wordt gewerkt!

En we brengen bovendien een extraatje, namelijk op zondagnamiddag 18 en 25 september. Het wordt collage van een vijftal heerlijke monologen van alle genres. 

Het wordt ook een première voor de zaal die we voor de nabije toekomst gaan gebruiken, namelijk zaal "ZILVERHEEM", Antwerpse steenweg 212 te Kapellen, waar onze najaar voorstelling eveneens zal gespeeld worden, namelijk op 25,26 en 27 Nov. en 1,2 en 3 Dec. 

We houden u op de hoogte! 

  

Het kon ook nog erger!

Derde keer, weer een slechte keer. Twee dagen nadat onze hoofdrolspeelster in quarantaine moest kreeg ook een tweede actrice het verdict: "Quarantaine". En toen hield het op ...

We zullen ons deze productie nog lang heugen ... drie keer starten, drie keer afbreken, en deze maal een paar dagen voor de première terwijl het decor al was opgebouwd, de zaal voorbereid, enz. enz. ... En nu dus: afbreken maar en afwachten hoe het verder gaat.

Gelukkig hebben veel mensen toezegt dat we hun reservaties mogen omzetten naar volgend voorjaar. We blijven financieel zo nog net met de neus boven water ...Hartelijk dank daarvoor!!  Onder "programmatie " vindt u alvast de nieuwe speeldata. We hopen van harte u dan te mogen begroeten ...

We houden u op de hoogte!

 

23/11/2021

...En toen viel het toch nog in duigen!!

Een van onze actrices is in quarantaine tot nu zondag, zodat we de vertoningen van 26/27 en 28 moeten afgelasten.

Als het voor u past dan boeken wij u graag om naar onze voorstellingen van 2/3 en 4 Dec om 20h00, terwijl we ook op 5 dec de zaal konden krijgen voor een matinee - doek om 14h30.

Wij hopen van harte dat dat één van die data voor u past - er is overal nog plaats.

En zo niet: dit voorjaar staan we er weer voor een nieuwe productie, met speeldagen op: 6/7/,12/13 en 14 mei, telkens om 20h00, en op 8 mei om 14h30. 

Geef ons een mailtje op : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar 0475/900772, alle dagen tussen 10h00 en 20h00

We hopen van harte u toch nog, alsnog dan te mogen begroeten!

Alex

 

03/10/2021

Yess!! Ook het verplichte dragen van het mondmasker is weggevallen!!

We zijn bijna terug aan "de normale"!! Uiteraard, als u zich mét masker beter voelt: daar bent U dan natuurlijk vrij in.

Bij het binnenkomen voorzien we ook ontsmettingsgel; U bedient zich daarvan naar believen.

De reservaties gaan hard! Voor de akoestiek in die zaal beperken we het aantal toeschouwers tot 100. Vooral zondag begint al aardig vol te lopen; wacht dus niet te lang om onze reservatiepagina te bezoeken!! 

Tot in de zaal!!

 

04/09/2021

De Coronamaatregelen gaan de goede kant op!

De vereiste afstand tussen rijen en "bubbels" vervalt. En dus is de capaciteit van de zaal naar 100 plaatsen gebracht. Voorlopig blijft echter nog wel het mondmasker! U zet het op als u zich verplaatst of drankjes aan de bar bestelt, maar het mag af als u gezeten bent!!

En nu: duimen dat tegen de speeldata ook de mondmaskerplicht wegvalt! 

 

23/08/2021

De berichten over versoepelingen van de Corona maatregelen gingen al een tijd de goede kant op, en na de besprekingen van dit weekend zijn we helemaal zeker: Dit najaar kunnen we spelen!!

Het decor staat al in onderdelen klaar, en de eerste repetitie in aanloop naar de voorstellingen van dit najaar hebben ondertussen al gehad. De speeldagen vond u al op de affiche van de "home" rubriek; het laatste weekend van November en het eerste van December. 

Let wel: we bepaalden de capaciteit van de zaal op 60 toeschouwers, (de "echte" capaciteit van de zaal is 218), dit in verband met de strenge corona-maatregelen. We bekijken nog even hoe een en ander evolueert, maar gaan dan waarschijnlijk naar 100 plaatsen kunnen gaan. Meer liefst niet i.v.m. de akoestiek van de zaal die niet optimaal is.

Ook onze bekende tafeltjes zal u moeten missen. De zaal is nu eenmaal een gewezen cinemazaal met een vloer in auditorium, waarop tafeltjes nu eenmaal niet kunnen. Dat zal naar alle waarschijnlijk zo blijven tot na 2023, datum waarop het einde van de verbouwing van de Ruiterhal verwacht wordt. 

Ook de foyer valt eerder klein uit, maar onze onverschrokken "barploeg" gaat zijn uiterste best doen om u aan drankjes te helpen. 

We laten de speeldagen nog wat dichterbij komen, en houden u hier, via mailing op de hoogte van de evolutie van de coronamaatregelen die -hopelijk- nog verder de goede kant kunnen opgaan.

We hopen van harte dat tegen dan het woord "Corona" naar de geschiedenis kan verwezen worden!!

Tot in de zaal!!

 

 

 

Historiek

Contacteer De Nieuwe Kompanie

      ✎   Onderheide 22

             2930 Brasschaat

      📧  info@denieuwekompanie.be

      ☎  +32.475.444.320

      facebook2